Välkommen till Estancia

Tel: +46 (0)371 333 50

Passepartouter för vacker inramning

En passpartå är något som de flesta har sett men det är inte alla som kan stava till passe partour som denna ram i ramen egentligen heter. Konceptet har förstås en fransk bakgrund men idag så använder man sig av passepartouter i hela världen och de är ett måste då man vill skydda sin konst lite extra. Den som vill kan skapa sina egna passpartåer men till detta behöver man professionella verktyg så många gånger är det bättre att beställa färdiga i material som är vackra och hållbara.

Syftet med Passepartouter

Det finns flera syften med att lägga in en pappram i ramen. Det första som man tänker på med passpartourer är förstås att de är vackra. En passe partour gör nämligen att bilden man ramar in kommer bättre i fokus och man kan förstärka intrycket av konsten genom att välja rätt färg och material på sin passpartour. Det som kanske är ännu viktigare är att man faktiskt på detta vis skyddar konsten. I och med att bilden man ramar in får en buffert i form av passpartå så kommer den inte att röra vid glaset. Det här blir viktigt då den kanske kommer att hänga länge och därmed riskera att fastna och damma ihop med ramens glas.

Man kan som sagt skapa sina egna passepartourer men då ska man ha rätt utrustning för detta. Om det bara handlar om några få bilder som ska ramas in på ett professionellt sätt så är det bättre att beställa färdiga passpartpåer hellre än att sätta sig ner med linjal och sax och hoppas på det bästa.