Välkommen till Estancia

Tel: +46 (0)371 333 50

Vackra fotoramar i trä

När man inte funderar så mycket på fotoramarnas designspråk så kanske man inte ens inser att den stil man gillar bäst faktiskt består av trä. Moderna fotoramar i trä kan vara så vackert utformade att man inte ens reflekterar över materialet. Nu är förstås trä ett material som känns massivt och robust, och det är en fördel när man vill ha en inramning som ska hålla länge och inge stabilitet. När man är ute efter de vackra klassiska fotoramarna som är gjorda av trä så ska man dock betänka hur ramen kommer att matcha den bild som man ramar in. Det här ger nämligen ett bättre slutresultat.

Fotoramar i trä

Det finns ramar i alla storlekar och format. Det här gäller synnerligen fotoramar i trä som aldrig tycks gå ur tiden. Den här typen av ram ser inte alltid ut som om den vore gjord i trä då man har ytbehandlat den för att ge ett visst intryck. Den stora fördelen med trä är förstås att man får en kvalitet som är svår att slå med material som plast och papp. Trä väger förstås lite mer än andra alternativ där man kanske inte ens har en ram, som till exempel clipsramen, men tyngd är inget att rygga tillbaka från. Det finns faktiskt situationer då man rentav eftersöker lite mer tyngd, detta för att tavlan ska kännas elegant. Samtidigt så tillverkas moderna fotoramar av lättviktiga trämaterial så man kan inte säga att det handlar om tyngder som man måste oroa sig för vad gäller kostnad för frakt och montering på vägg.

Färg, stil och känsla

Vilken färg man ska välja beror förstås på vad man ramar in. Om man har en bild som måste få sin plats så kanske en enklare svart eller vit foto-ram i trä blir bäst. Man kan välja modeller som är i den kantiga stilen och så finns det varianter där man har rundat av ytan vilket ger en alldeles speciell effekt. Om man inte själv är så konstnärligt lagd så bör man rådgöra med den rambutik som man handlar från. Genom att beskriva vad som ska ramas in så får man förslag på stil, färg och material så att man till sist når rätt känsla med sin bild. En annan sak att beakta för att välja rätt är förstås var bilden ska hänga och vilken färg bakgrundsytan kommer att ha.

Unika modeller

Nu måste man inte hänga alla fotoramar på väggen. Det finns även unika fotoramar i trä som man ställer upp på ett bord eller kanske i en hylla. Det här kan vara dubbla ramar med ett gångjärn där man kan ställa upp två bilder bredvid varandra. Det här kan vara otroligt fint då man kanske vill ha bilder på barnbarn eller på sig själv och en partner på ett romantiskt och vackert vis. En sak är säker, trä är ett material som känns tidlöst och det gör att de moderna och unika modellerna alltid ger en stabil och klassisk känsla som passar in i våra svenska hem och rum.