Välkommen till Estancia

Tel: +46 (0)371 333 50

Collageramar för kreativ uppsättning

Man kan inte säga att ramar i form av collage är en uråldrig tradition. Kanske fanns det folk för flera hundra år sedan som såg charm i att hänga upp sina bilder i collageramar som skapade ett häftigt och konstnärligt intryck, men det är först i modern tid som den här typen av ram har blivit ett viktigt designinslag. Idag kan man nämligen se att folk tycker om att inreda vardagsrum och andra allmänna utrymmen med den här typen av ramar som kan ha en form som är viktigare än de bilder som de innehåller.

Collageramar blir populära

När collageramarna väl blev populära så kanske de inte var så självklara inslag i vardagsrummets design. I ett privat utrymme så kanske man såg mening med att få in en massa bilder i en ram där de olika delarna samspelade på ett kreativt vis. Under 1980-talet så fanns det de som hade den här typen av ram men det skulle dröja lite längre innan utvecklingen skapade de fantastiska kreationer som finns att tillgå idag. Numera kan man nämligen få fatt i collageramar som liksom talar ett eget språk som samspelar med de bilder som infogas. Man väljer mellan allt från färg och material till form på ramen. Stora ramar är lika populära som små, det hela beror på vad de ska användas till.

Bild för bild eller ett pussel

Med collageramar så kan man skapa konst med egna bilder. En del väljer att ha helt olika bilder i ramens olika delar. Det här kan passa fint på ett kontor där man vill visa bilder på medarbetarna. Andra delar upp en bild i olika delar som sedan infogas som ett pussel i ramen. Det här ger ett mycket konstnärligt intryck och kan vara den perfekta presenten till en god vän eller kollega